Vragen of meer informatie?
0184 634 893

Verspanen

Verspanen in het kort

Verspanen door middel van CNC-frezen, CNC-draaien en CNC-kotteren zijn allemaal vormen van computergestuurde bewerkingsprocessen die worden gebruikt in de productie van onderdelen en componenten.

CNC-frezen is een proces waarbij een roterend snijgereedschap wordt gebruikt om materiaal te verwijderen van een werkstuk om een bepaalde vorm of profiel te creëren. Het werkstuk wordt vastgeklemd op een tafel en het snijgereedschap beweegt in verschillende richtingen om het materiaal te verwijderen. CNC-frezen wordt vaak gebruikt voor het maken van complexe 3D-vormen en nauwkeurige onderdelen.

CNC-draaien is een bewerkingsproces waarbij een draaiend snijgereedschap wordt gebruikt om materiaal van een ronddraaiend werkstuk te verwijderen om een bepaalde vorm of profiel te creëren. Het werkstuk wordt vastgeklemd in een draaibank en het snijgereedschap beweegt langs het werkstuk om materiaal te verwijderen. CNC-draaien wordt vaak gebruikt voor het maken van ronde onderdelen zoals assen en pennen.

CNC-kotteren is een bewerkingsproces dat vergelijkbaar is met CNC-draaien, maar het wordt gebruikt voor het maken van holtes of uitsparingen in het werkstuk waarbij een hoge nauwkeurigheid vereist is. Het proces maakt gebruik van een gereedschap dat roteert in het werkstuk snijdt om een gat na te bewerken. CNC-kotteren wordt vaak gebruikt voor nauwkeurige passingen in onderdelen zoals cilinders en zuigers of lassamenstellingen.

Geen uitdaging
is ons te gek!
Jouw tevredenheid is voor ons goud waard. Daarom bieden we je altijd een 100% tevredenheidsgarantie bij je opdracht aan. Ben je niet helemaal tevreden? Dan lossen we het op!
Vraag direct een offerte aan
aart uitdaging
Website ontwikkeling: Jambo Media
chevron-right